Via andere social media is het vaak niet mogelijk om uitgebreid in te gaan op actuele zaken die de natuur of de dieren raken. Via deze blog maak ik graag gebruik om de verdieping in te gaan. De uitlatingen worden op persoonlijke titel gedaan.
zondag 29 april 2012
Doek valt voor dierenpolitie. En nu?
Zeven weken hebben ze in het Catshuis gezeten. VVD,CDA en de gedoogpartij PVV voerden harde bezuinigingsonderhandelingen achter de schermen. Voor het oog van het publiek was het "oude jongens krentebrood"en liet men zich graag op de gevoelige plaat vastleggen, wanneer ze gearmd door de tuinen van het Catshuis liepen.
En toen trok Geert de stekker eruit. Gegokt en verloren?
We zullen het vast nooit te weten komen.
Wilders moet zich gerealiseerd hebben dat het vertrouwen in hem en zijn partij als badwater weg zou vloeien toen hij besloot dat hij niet verder wilde regeren.
Onmiddellijk en begrijpelijk trokken andere partijen de regie naar zich toe en kwamen binnen een paar dagen met een pakket bezuinigingsplannen dat nog voor de inkt was opgedroogd naar Brussel werd gestuurd.
We moeten verder en het uiteindelijke spel om de poppetjes wordt pas na 12 september gespeeld, wanneer de kiezer zich heeft uitgesproken.
Intussen zijn diverse stekkers uit evenzovele projecten getrokken.
Die van Henk Bleker's project om de natuur op te offeren voor recreatie en commercie bijvoorbeeld. Op iedere hoek van een bospad een restaurant, Staatsbosbeheer tot op het bot toe uitkleden. Het lijstje van Blekers plannen was lang, maar ligt nu deels in de prullenbak.
Waar onmiddellijk ook de stekker werd uitgetrokken was de Dierenpolitie. Het Wildersproject stuitte vanaf het begin al op weerstand en werd gekscherend al Caviapolitie genoemd en velen zien de val van dit korps als pure waarkneming op de PVV.
Hoe het politieke spel ook gespeeld is, in welke slangenkuil het onderwerp Dierenpolitie ook gegooid is, een ding is duidelijk, de dieren dreigen hiervan de dupe te worden.
Natuurlijk geeft men aan dat de opgeleide agenten nog steeds dierenwelzijnszaken kunnen oppakken, maar in de praktijk zullen deze dienders nauwelijks meer aandacht kunnen schenken aan dierenmishandeling, verwaarlozing of andere misstanden.
Ik zie geen roostermaker binnen de politie die deze agenten de straat op stuurt om een paar uurtjes per dag het dierenwelzijn te handhaven.
Maar hoe moet het nu verder?
Kunnen malafide dierenhandelaren nu vrij hun gang gaan?
Blijft de dierenmishandelaar ongestraft?
Als er niets gebeurt gaat het niet goed of wordt het niet beter. Niet voor ons, niet voor de dieren.
Dat zou als gevolg kunnen hebben dat veel dierenleed ongestraft blijft, handelaren hun gang kunnen gaan, verwaarlozing van dieren niet meer wordt gezien.
Dat mag niet gebeuren, zelfs niet in een vacuumperiode waarin we ons nu bevinden.
Ik zou nu de partijen die zich bezighouden met dierenwelzijn op willen roepen om zich te vereniging.
Dan kijk ik in dit geval naar de AID ( Algemene Inspectie Dienst) en de LID ( Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming) De eerste partij houdt zich met name bezig met de landbouwhuisdieren, de tweede met gezelschapsdieren.
In het kader van efficientie en bezuinigingen zou ik deze twee diensten aan elkaar koppelen.
Ten eerste scheelt dat in de overheadkosten, ten tweede worden de krachten en expertises gebundeld.
Schuif de AID onder bij de LID en geef de Dierenbescherming als instantie die zich nu ook al inzet in het belang van alle dieren.
Met een eenwording van de AID/LID hoef je als opsporingsambtenaar niet eerst lang na te denken of je een "zaak"nu mag behandelen of door moet schuiven naar de andere dienst, waardoor soms kostbare tijd verloren kan gaan.
De centrale meldkamer is er al. Het nu al bekende en veel gebelde nummer 144 kan in dat opzicht een nog belangrijker rolkrijgen.
Ach het lijkt zo simpel, maar of het in de praktijk ook zo eenvoudig wordt opgelost?
Dat weten we pas ver na 12 september als iedere politieke partij zal afwijken van de aan de kiezer voorgeschotelde beloften.
De strijd om het pluche is dan begonnen, principes worden overboord gezet om toch maar in de stoelen van de Tweede Kamer te komen.
Maar je kunt er als kiezer alvast rekening mee houden door de politieke partijen naar hun programma's te vragen
Ik vraag me af of er nog 1 partij de Dierenpolitie in zijn partijprogram durft op te nemen.
Ik vrees met grote vreze.
Kies op 12 september bewust en let daarbij ook op het belang van de dieren.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten