zondag 1 december 2013

Op vakantie met je hond? Het wordt steeds moeilijker.

Je komt op de leeftijd dat je wat meer rustmomenten nodig hebt dan 20 jaar geleden. Niet dat we de eindstreep al zien liggen, in tegendeel. Zo af en toe er eens op uit, om alle hectiiek van het werk achter je te laten en de batterij van de geest weer op te laden is niet zozeer een luxe, maar meer noodzaak geworden. Nu ben ik voor wat betreft het organiseren van reisjes, uitjes en tripjes nogal lui ingesteld. Dat laat ik graag over aan mensen die er in gespecialiseerd zijn, zoals mijn vrouw. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik weet soms niet eens waar we naar toe gaan. Zelfs de koffer wordt dan ingepakt. Ik zie het wel aankomen dat wel, want thuis wordt het wat onrustiger, er wordt van alles geregeld en ingepakt, dus pak ik dan vaak mijn agenda, om te kijken wat er in aantocht is.
Soms zitten we in de auto en moet ik mijn vrouw vragen welk adres we in het navigatiesysteem moeten zetten. Eén ding vergeet ik nooit, dat is mijn hond Dex. Die gaat met de korte tripjes altijd mee. Maar dat is nog een hele kunst. Niet om hem mee in de auto te krijgen. Meneer zit iedere dag als bijrijder naast me in de auto, maar om een plekje in een hotel of B&B te vinden, waar de viervoeter mee kan. Zelfs de hotelketen van der Valk heeft nog maar 1 hotel waar een hond mee mag.Dat is ergens op de Veluwe. Hebben de honden of hun baasjes het dan zo verziekt. Slopen de honden de kamers, het meubilair of schijten ze op het bed?
Uit nieuwsgierigheid heb ik het eens gevraagd bij wat hotels en dan hoor je als snel waar het probleem ligt. De schoonmakers klagen dat er teveel over de hondenharen. Nu moet ik bekennen dat honden wel eens verharen. Net als de mens verliest de hond dagelijks een partijtje haren. En natuurlijk ben ik bekend met het feit dat hondenharen soms moeilijk te verwijderden zijn uit bijvoorbeeld autostoelen. Ik moet soms een half uur stofzuigen om de autostoel van Dex de hond weer een beetje toonbaar te maken in het verharingsseizoen. Maar hé, is dat waarom honden geweigerd worden in de hotels? Dan kan ik mijn lijstje van ergernissen wel even noemen. Vlekken van wijn of koffie op het tapijt van veel kamers. Profielafdrukken van schoenen op het behang. Jengelende en gillende kinderen over de gangen en Een penetrante rookgeur, zelfs op kamers waar niet gerookt mag worden. Het lijstje kan makkelijk aangevuld worden met tal van ergernissen, doen we niet. Ik wil eigenlijk aantonen dat er altijd wel wat te zeiken is in de hotelaccomodaties. Maar je wilt ontstressen in zo'n weekeind, lekker genieten. Je betaalt doorgaan een fiks bedrag voor de schoonmaakkosten en mag hiervoor dan ook wat terug verwachten. Een hondenhaartje meer of minder moet je als schoonmaker niet over vallen vind ik. Trouwens het wordt ruimschoots gecompenseerd. Inmiddels loop ik zelf al jaren met een gladgeschoren kop dus verhaar ik niet. De afgelopen jaren zijn de schoonmaakkosten alleen maar gestegen en door het weren van honden is de werkdruk alleen maar minder geworden lijkt mij. Mijn voorstel zou dan ook zijn: Verlaag de tarieven met zo'n 25% en blijf de honden weren, of sta toe dat de viervoeters weer mee mogen. Want ook de honden willen samen met hun baasjes ontstressen en genieten van een weekeindje weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten