woensdag 10 augustus 2011

Mai Pen Rai

Wanneer je in Thailand in een echt conflict raakt, heb je het in negen van de tien gevallen er zelf naar gemaakt.
Negentig procent van de Thai is Boeddhist. Iemand die deze stroming aanhangt zal eerder het conflict mijden als opzoeken.


Alhoewel twee taxichauffeurs bij de ferry naar Koh Tao voor onze ogen een fraai staaltje Thais kickboksen lieten zien. De meeste Thai echter zijn vriendelijk met een onderdanige ondertoon. Ondanks deze voor ons westerlingen vaak onbegrijpelijke houding wensen ze wel met respect behandeld te worden. Doe je dat niet dan krijg je zoals onlangs een aantal Nederlandse toeristen in Bangkok ondervonden, grote problemen. Dan kun je als Nederlander tot de langste mensen gerekend worden, drie keer zo groot zijn als een Thai en vier keer zo zwaar, je legt het af tegen zo'n klein mannetje.
Kom je als toerist onbewust in de problemen in Thailand, kun je als laatste redmidel, voor je en schoen met een been eraan op twee meter hoogte op je af ziet komen, de vrede trachten te herstellen door " Mai Pen Rai" te roepen. Volgens ingewijden helpt dit in kritieke situaties. Maar ook hier geld het aloude spreekwoord: voorkomen is beter dan genezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten