woensdag 16 november 2011

Geef met kerst een bijenvolk kado

December is bij uitstek de maand van bezinning, familiefeesten,kruidnoten, fondant, gluhwein en kado's. Vooral met dat laatste hebben we het vaak moeilijk. Met diverse verlanglijstjes op zak, het aantal is afhankelijk van het aantal vrienden of familieleden,eindigt een zoektocht naar kado's vaak in de Mediamarkt of in de parfumeriezaak. Alhoewel je altijd gaat voor originaliteit, het zal steeds dat geurtje zijn waarmee je thuiskomt. De ontvanger weet al van ruime afstand onder de kerstboom het fraai ingepakte kado, met sierig gekrulde slingertjes in te schatten als het odeurtje. Geheel volgens de protocollen laat hij of zij dat overigens niet merken.
Waar gaat deze blog naar toe denkt u nu. Ik wil u graag een dubbel succes laten boeken tijden de kerstdagen. Ten eerste heeft u altijd het meest originele kerstkado en u helpt de natuur ook een handje.
Het Bijen Adoptie Plan promoot het schenken van een bijenvolk als kerstkado. Nee, men hoeft niet bang te zijn dat een heuze bijenkast, goed gevuld met bijen onder de kerstboom komt te staan. De gulle gever geeft een adoptie weg van een bijenvolk op afstand. Het kerstgeschenk wordt gegeven in de vorm van een certificaat, keurig geplastificeerd en op naam gezet. Degene die het bijenvolk adopteert krijgt niet alleen diverse keren per jaar een leuke nieuwsbrief vol wetenswaardigheden, er horen ook twee potten overheerlijke honing bij. Honing gewonnen van de bijenvolken die geadopteerd zijn. Een beetje "eigen"honing dus. Daarnaast ontvangt men een uitnodiging om het eigen volk te inspecteren. Samen met de imker worden de bijen gecontroleerd en krijgt men een uitgebreide inkijk in het boeiende leven van een bijenvolk. Met het Bijen Adoptie Plan hopen de imkers de mensen enthousiast te maken voor de natuur in het algemeen en de bijen in het bijzonder. Bijen hebben het al jaren moeilijk en ieder jaar weer sterven circa 30% van alle bijenvolken in de wereld. "Als de bijen sterven,heeft de mensheid daarna nog 4 jaar"was de uitspraak van Albert Einstein. Wanneer we niets doen, zal het einde van de bijen snel in zicht komen. Daarom willen de imkers de aandacht richten op het groeiende probleem van bijensterfte.
Met een deelname aan het Bijen Adoptie Plan steunt men niet alleen de imkers die hun volken kunnen uitbreiden. Wanneer men een basiscursus imkeren volgt bij het Ambrosiusgilde te Rotterdam heeft iedere deelnemer aan het Bijen Adoptie Plan recht op een gratis bijenvolk. Op deze manier krijgen we meer imkers en meer bijen en dat is het doel wat we willen bereiken. Voor maar €55, heeft u het mooiste en vooral origineelste kerstkado dit jaar. Reageer snel want het aanmaken van de op naam gestelde certificaten kost wat tijd en wij willen iedereen op tijd het mooie kado kunnen geven. Wilt u dit jaar goed uitpakken met kerst geef dan een bijenvolk kado. Stuur een mail naar hbeugeling@ziggo.nl met het verzoek om meer informatie over de kerstactie van het Bijen Adoptie Plan en u hoeft niet meer op pad voor een kado. Het komt dit jaar zo naar u toegevlogen. http://www.bee-me.eu is de website waar u ook informatie aantreft over de bijen, de volken en alle mensen die reeds deelnemen aan het Bijen Adoptie Plan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten