dinsdag 5 juli 2011

Op recept naar de Animal Cops


Dertig procent van de agenten is niet fit, zo staat er op 3 juli op nu.nl. Lichamelijke en geestelijke klachten maken het, dat een derde van alle mensen die ons moeten beschermen ziek, zwak of misselijk is en niet in staat is om goed te functioneren. Hoge werkdruk, teveel onregelmatige diensten en stress zijn hier wellicht aanwijsbare oorzaken voor.
De schreeuw om meer agenten kan beloond worden door extra aandacht te schenken aan het ziekteverzuim onder de dienders. Wanneer het verzuim teruggebracht zou worden naar het landelijk gemiddelde van zo'n 4,3% zijn we in 1 klap van het tekort af, krijgen we meer blauw op straat en kan ook de start van de Animal Cops een succes worden. Nu nog zou er weinig animo voor de Dierenpolitie zijn.
Ik zou er zelf ook wat moeite mee hebben, wanneer ik op feestjes moest uitleggen dat ik bij de Caviapolitie zou werken. Maar vertel maar eens dat je bij een club mensen werkt die dierenleed opspoort, dierenbeulen arresteert en dierenlevens redt, zoals je ook ziet op Animal Planet, dan ben je op datzelfde feestje een held.
Werken met dieren is dankbaar werk, dat kunnen mensen bevestigen die dagelijks in de asielen werkzaam zijn. Het is wetenschappelijk bewezen dat de omgang met dieren stressverlagend werkt.
Dan zou de Animal Cops toch een fantastisch instrument zijn in het terugdringen van het torenhoge ziekteverzuim.
De arboarts schrijft een agent die zich heeft ziek gemeld vanwege een teveel aan stress een uitstekend re-integratieplan voor. De eerste weken voorzichtig aan de slag bij de Animal Cops.
Twee vliegen in een klap.
En een herstelplan voor de zieke agenten en de oplossing voor de gefijnsde desinteresse binnen de korpsen voor de Dierenpolitie.
Ik kan me de desinteresse ook bijna niet voorstellen.

Want jaren geleden waren de inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming allemaal oud politieagenten. Vrijwilligers die zonder enige dwang de klachten op gebied van dierenwelzijn behandelden. Mannen die met ontzag werden behandeld en op handen door de dierenvrienden werden gedragen. En wie wil dat nu niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten